Descrierea instituţiei


Denumirea unităţii: Instituţia de educație timpurie nr. 6


Anul înfiinţării: 1962


Localizarea geografică

Instituţia de educație timpurie nr. 6 este amplasată în cartierul Telecentru, al sectorului Centru din mun. Chișinău. Grădinița – creșă nr.6 este localizată în apropiere de Parcul „Valea Morilor”, prin urmare, copiii au posibilitatea să facă plimbări, excursii, ieșiri în natură pentru a face observări și admira frumusețea naturii.


Trăsăturile caracteristice unității

Instituţia de educație timpurie nr.6 este creşă-grădiniţă de tip general.

Procesul educațional se desfășoară în două limbi, română și rusă, (2 grupe ruse) sunt înscriși copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 7 ani, indiferent de naţionalitate, sex şi religie.

În instituţie este stabilită săptămâna de muncă de 5 zile (zile de odihnă: sâmbătă şi duminică) şi un regim de activitate de 12 ore de la 07.00 până la 19.00.
La moment, instituţia funcţionează cu o capacitate de 12 grupe cu un număr de 328 copii înscrişi în liste.
Pe lîngă sălile de grupă spațioase, luminoase, amenajate conform cerințelor educaționale, instituția dispune de cabinet medical
(izolator pentru 2 persoane, sală de proceduri), asigurat cu medicamente pentru acordarea primului ajutor medical, sală de muzică, bucătărie, spălătorie, cameră de odihnă pentru personal cabinet metodic, asigurat cu literatură de specialitate, materiale didactice, echipament audio-video, cu conectare la internet, ce oferă cadrelor didactice posibilitatea de instruire și educare a copiilor conform exigențelor timpului; sală de festivități; terenuri de joacă, etc.
În instituţie se desfășoară procesul instructiv-educativ conform cerințelor actuale punându-se accent pe dezvoltarea holistă a copilului.